Miljöma
Meny

Terrasstak

Ibland vill man ha en annan lösning än vad en markis kan erbjuda. Då finns det ett flertal varianter på flexibla tak över altan och terrass. 
 
Vi levererar i Jönköpingsregionen och eftersom vi på grund av tidskäl inte kan ge service till hela Sverige, så hänvisar vi dig från andra regioner till våra kollegor runt om i landet. Du kan hitta bra företag med varierande sortiment via Svenska Solskyddsförbundet genom att klicka här...
 

Lagune från Renson

En variant på terrasstak är Lagune från Renson. Ett flexibelt uterum som är vindsäkert och vattentätt med dold integrerad vattenavrinning. Lagune bygger på Renson Fixscreen och kan öppnas och stängas allt efter väder. Den solavskärmande väven är helt integrerad med den bärande stommen. 
Det går att få Lagune med flera olika alternativ för avskärmning. Antingen är det en stomme med reglerbart tak och öppet på sidorna eller med stängningsbara sidor och eller front. Manövrering sker med motor.
 
Tillbehör LED belysning, värmare och högtalare.
 
Maxbredd 12 m, max utfall 6,2 m. Minsta rekommenderade lutning 8 grader.
 
Prisexempel 400 x 300 cm: 215 000 kr, inkl. motoriserade Fixscreen i tak och på tre sidor, screentrianglar för att täcka upptill på två sidor. Exkl. montage och glasfilmsfönster.
 

Camargue från Renson

Helt vattentät konstruktion där det är roterande aluminiumblad som kan öppnas eller stängas som tak. Aluniniumbladen manövreras med motor. Vattenavrinning är integrerad och även om taket öppnas efter en regnskur så kommer det inte läcka ner på altanen. Önskas skydd på sidorna kan Camargue utrustas med integrerade Renson Fixscreens, skjutbara paneler med Loggiawood eller Loggiascreen, skjutbara glaspartier som även kan kombineras med Fixscreen eller en kombination av flera val. Kom och se den uppmonterad i vår utställning!
 
 
Camargue kan levereras som helt fristående med fyra ben, monterad mot vägg med två ben eller utan ben i en befintlig öppning.
 
Maxbredd på lamellerna 450 cm, max utfall på stommen 620 cm. Går utmärkt att bygga ihop flera sektioner. Minsta rekommenderade lutning 0 grader, går alltså ha helt platt! 
 
Prisexempel 405 x 300 cm: 136 000 kr, inkl. fyra ben, motor för att reglera lamellerna. Exkl. montering. 
 

Algarve från Renson

Samma typ av tak-konstruktion som Camargue men utan möjlihet för integation av sidoskydd. Fixscreen går dock att eftermontera. Finns även i standardutförande i två storlekar i vitt, grå, antracit och svart lack.

Prisexempel standardstorlek 411,5 x 400 cm: 106 000 kr, inkl fyra ben, motor för att reglera lamellerna. Exkl. montering.

 

Läs mer om vårt sortiment på terrasstak från Renson

Renson är vår Belgiska leverantör på kvalitetsprodukter för bland annat terrasstak. Vill du läsa mer om vilka terrastak vi kan erbjuda från deras sortiment så hittar du de på deras webbplats genom att klicka här...

Broschyr i pdf för nerladdning genom att klicka på bilden (7,6 MB, öppnas i nytt fönster):
 
 
 
 

Takmarkis W8 från Warema

                
Ett takmarkis kan se olika ut beroende på behov och montageförutsättningar. W8 från Warema monteras ovanpå ett befintligt glastak, terrasstak eller pergola. Det finns modeller som går att montera på undersidan av taket och varianter på utformningen beroende av montageförutsättningarna.
W8 är uppbyggt av en aluminiumkassett där väven skyddas när den är inrullad, aluminiumskenor med inbyggda system bestående av kuggremmar med stålarmering för att spänna väven så den håller sig sträckt, väv av markistyg eller screenväv så som Soltis 92. Manövreras med motor och önskvärd styrning.
 
Maxbredd 600 cm, max utfall 600 cm, går att koppla ihop två enheter till större bredder. Max 30 kvm per enhet.
 

Pergola P40 från Warema

Ett pergolatak som ger en ny silhuett till huset med sitt moderna formspråk. Välj mellan vackert böjda sidoskenor eller raka. Markisväven går hela vägen ut i sidoskenorna så ingen glipa bildas i kanten. När taket körs in skyddas väven av en helslutande kassett.
 
       

Färger på stativ

Ställningen pulverlackas i någon av Waremas 51 RAL-kulörer. 

Tillbehör

Välj till en rullgardin som rullas ner längst fram för skydd mot lågt stående sol och extra rumskänsla. LED-ljus integrerat i sidoskenorna eller som ljusramp inne vid väggen under kassetten, lackerad i samma färg som kassetten.

För vattenavrinning utrustas P40 med en höj och sänkbar pelare eller utstansade hål i framdelen på väven. Även lutningen är viktig för att eventuellt vatten inte ska bli stående och orsaka skada på konstruktionen.

Maxbredd 650 cm, maxdjup 500 cm. Med raka sidogejdrar kan man även göra den upp till 700 cm djup vid bredder upp till 500 cm beroende på vinkel. Pelarens maxhöjd i fronten är 250 cm.
 
Prisexempel 400x300 cm: 44 500 kr, inkl motor. Exkl. montering.